Overige Branches

Praktische voordelen van FlexLogin

Flexibele inlogmethoden.

Werkplekken kunnen gedeeld maar veilig gebruikt worden.

Bij het vergrendelen van de werkplekken blijven openstaande programma’s doordraaien op de achtergrond.

Geen wachttijden bij het in- en uitloggen.

Het in- en uitloggen op externe applicaties (informatiesystemen etc.) kan met behulp van FlexLogin.

Registreert wanneer medewerkers gebruik maken van computers binnen uw bedrijf.

Gedeelde werkplekken

Wellicht herkent uw deze situatie wel: Binnen uw bedrijf staan de werkplekken vaak ingelogd met generieke accounts (bijv. balie-1, computer-1 etc.) met wachtwoorden die bekend zijn bij alle medewerkers. Als iemand van de werkplek wegloopt, blijft deze meestal onbeheerd open staan. Eigenlijk moeten systemen ook met persoonlijke accounts ingelogd worden, maar dat zit een gebruiker te veel in de weg en kost te veel tijd.

Gevolg: Slecht beveiligde werkplekken en amper een registratie van welke medewerker toegang heeft gehad tot de gegevens, laat staan wie die gegevens heeft gewijzigd. Voorheen was dat allemaal nog niet zo’n probleem, maar met de nieuwe AVG wetgeving moeten we dit soort dingen toch wat serieuzer nemen.

Persoonlijke werkplekken

Wordt er binnen uw bedrijf gewerkt met persoonlijke Windows accounts en zijn er strenge regels omtrent het onbeheerd achterlaten van de werkplekken? Met FlexLogin kunt u zeer snel 2-factor in- en uitloggen met behulp van een identificatiemiddel (bijv. pasje) en persoonlijke pincode.

Wordt er binnen uw bedrijf gewerkt met persoonlijke Windows accounts alleen om de veiligheid te waarborgen maar dit als zeer onpraktisch ervaren, dan biedt FlexLogin een zeer praktische oplossing. Omdat FlexLogin een persoonlijke beveiliging kent op generieke accounts is het niet meer noodzakelijk om persoonlijke accounts te gebruiken.

FlexLogin als oplossing!

FlexLogin voegt een extra beveiligingslaag toe aan de werkstations en blokkeert het gehele systeem zolang er geen identificatiemiddel (bijv. pasje) aanwezig is. Zodra een medewerker zijn persoonlijke pas en persoonlijke pincode presenteert, ontgrendelt de computer direct en zijn de openstaande applicaties weer te gebruiken. Wanneer je de pas weer weghaalt wordt het scherm, toetsenbord en muis weer geblokkeerd. Als er gewerkt wordt met generieke accounts wordt er een log bijgehouden van welke medewerkers gebruik maken van de werkplek binnen uw bedrijf. De werkplek staat dus nog steeds ingelogd met een generiek Windows account, maar heeft daarbovenop toch een persoonlijke beveiligingslaag gekregen.

Probeer het zelf!

Wilt u FlexLogin proberen? Wij bieden gratis toegang voor één medewerker. FlexLogin werkt met alle standaard NFC kaartlezers en bijbehorende pasjes. Deze kaartlezers en pasjes zijn voordelig aan te schaffen in onze webshop.